Is uw aannemer geregistreerd?

17 - 07 - 2012

De keuze van de aannemer is een belangrijke stap. Vooraleer u een definitieve keuze maakt, moet u nagaan of de aannemer wel betrouwbaar is. Een woning bouwen of verbouwen betekent immers vaak de investering van uw leven.

Lees meer

Wat als je aannemer failliet gaat?

02 - 07 - 2012

Het zal je maar overkomen. Na jarenlang sparen, kan je eindelijk beginnen aan je droomhuis. Maar midden de werken gaat je aannemer failliet. De vraag is dan wat doe je best wel en wat niet? 

Lees meer

Na-isoleren van spouwmuren

01 - 05 - 2012

Minder energie verbruiken is in tijden van stijgende energieprijzen zeker een goed idee. Wie goed isoleert, verbruikt al snel 30% minder.
Woningen gebouwd voor 1990 zijn vaak niet geïsoleerd.Gelukkig bestaan er tegenwoordig efficiënte oplossingen

Lees meer

Hoe vochtproblemen oplossen?

07 - 04 - 2012

Het oplossen van vochtproblemen begint bij een juiste diagnose. Aangezien er verschillende oorzaken zijn en de plaats waar de problemen zich voordoen niet altijd overeenstemt met het echte probleem, is zo'n diagnose zeker niet vanzelfsprekend

Lees meer

Communicatie in het bouwproces

02 - 04 - 2012

Gebrekkinge communicatie tijdens het bouwproces zijn steeds vaker de oorzaken van bouwproblemen. Professionele bouwcoördinatie en projectmanagement bieden hier de oplossing.

Lees meer

Wat is een ingebrekestelling?

18 - 03 - 2012

Een ingebrekestelling is een officiële brief waarin de geadresseerde wordt verzocht binnen een bepaalde termijn een verplichting die op hem rust, na te komen.

Lees meer

Let op voor stilzwijgende oplevering

10 - 03 - 2012

De oplevering is niet aan vormvereisten onderworpen. Indien er niet in een geschrift werd bepaald hoe de oplevering gebeurt, wordt aan de hand van de omstandigheden afgeleid of er al dan niet oplevering en aanvaarding is gebeurd.

Lees meer

Oplevering in gemeen recht

04 - 03 - 2012

De wijze van oplevering en aanvaarding van de werken wordt in het aannemingscontract of in het lastenboek vermeldt. Werd hierover geen overeenkomst getroffen dan gebeurt de oplevering in één maal.

Lees meer

Oplevering met de wet Breyne

04 - 03 - 2012

De oplevering is de verplichting van de aannemer. Voor zover het werk deugdelijk werd geleverd is de bouwheer verplicht de werken goed te keuren. De wijze waarop de oplevering gebeurt is niet bij wet voorzien, behalve voor overheidsopdrachten en in het kader van de wet Breyne. 

Lees meer

Let op met vocht!

23 - 02 - 2012

Als u een vermoeden hebt dat er vochtproblemen zijn in uw woning, is het sterk aangeraden om zo snel mogelijk contact op te nemen met een bouwexpert. Zo kan het probleem  snel  opgelost worden. Niet alleen kunnen vochtproblemen namelijk aanzienlijke schade aanrichten aan uw woning, het vormt bovendien een niet onbelangrijk gezondheidsrisico.

Lees meer