Communicatie in het bouwproces

Gebrekkinge communicatie tijdens het bouwproces zijn steeds vaker de oorzaken van bouwproblemen. Professionele bouwcoördinatie en projectmanagement bieden hier de oplossing.

Het bouwproces is versnipperd over heel wat partners: opdrachtgever, architectenbureau, studiebureau, aannemer, onderaannemers, veiligheidscoördinator, enz. Bovendien ligt het te realiseren project dan nog ergens te velde… Geen wonder dat het bij de uitwisseling van gegevens tussen deze partners wel eens fout loopt.

Veel aannemers doen beroep op goedkope onderaannemers en hebben zelf niet altijd de tijd om de werken dagelijks op te volgen. De architect organiseert dan weer de werfvergaderingen slechts om de zeven dagen en de bouwheer heeft het te druk met zijn core business. Het resultaat is dat gebreken niet of te laat worden opgemerkt tijdens het bouwproces.

Deze problemen kunnen  nochtans zeer eenvoudig worden opgelost, door het projectmanagement of de bouwcoördinatie uit te besteden aan een onafhankelijke partij die de bouwheer begeleid tijdens gans het bouwproces. Één aanspreekpunt en dagelijkse controle zijn slecht één van de vele taken die de projectmanager of bouwcoördinator op zich neemt.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Lamberto Bouwexpertise en voorkom grote problemen bij de realisatie van uw bouwproject.